امروزه در بسیاری از مکانها مانند دیوار، سقف و کف چراغ خطی به چشم میخورد که به دکوراسیون فضاها جلوه خاصی میبخشد حال قصد داریم در این مقاله به سوال چراغ خطی چیست و چه کاربردی دارد پاسخ دهیم پس با ما برای کسب اطاعات بیشتر همراه باشید.
چراغ خطی یا چراغ لاینی چیست؟
به این چراغها که امروزه جز به روزترین و مدرنترین تجهیزات و ایزارهای روشنایی هستند، چراغ خطی یا لاینی (linear lighting) میگویند.کارایی این چراغها نسبت به سیستمهای روشنایی قدیمی بسیار بهتر میباشد زیرا بازده نوری آنها بالاتر، طول عمرشان بیشتر، شار نوریشان بهتر و مصرف انرژیشان کمتر است و نور را به صورت یکدست و یکنواخت از خود پخش میکنند.
چراغهای خطی دارای رنگهای مختلفی هستند و ویژگیهای بهتری از نظر نور پردازی نسبت به انواع دیگر چراغها دارند. همچنین در دکوراسیونهای خاص و زیبا با استفاده از آنها میتوان طرحهای متنوع و شیکی را برای اجرای نور پردازی پیادهکرد. چراغهای خطی علاوه بر تامین روشنایی مورد نیاز فضا، باعث زیبا شدن، لوکس به نظر رسیدن و جلوه خاصی داشتن دکوراسیون های مدرن می شوند.
برای اینکه چراغهای خطی بهترین کارکرد را داشته باشند باید دیگر تجهیزات که برق را به آنها میرسانند مانند کابل ها و سیمها درست انتخاب شوند و حتما در سیمکشی ساختمان برای امنیت بیشتر سیمها از لوله فلکسیبل استفاده شود.
این چراغها اکثرا در سایزها و اندازههای مختلف تولید میشوند و برای ایجاد لاین نوری برای گوشهها و کنجها در معماری بسیار مناسباند و خطوط نور را در یک خط باریکتر توزیع میکنند، همچنین این چراغهای لاینی با تنوع بالایی تولید و در بازار عرضه میشوند.
مزایای نور پردازی با چراغ خطی
این چراغهای خطی در مقایسه با وسایل روشنایی قدیمی دارای مزایای بسیاری هستند که در ادامه به تعدادی از آنها خواهیم پرداخت:
- کیفیت خوب
- عملکرد مناسب
- تنوع در رنگ و ابعاد
- ایجاد طرحهای زیبا و جالب
- امکان نصب متنوع و در اشکال مختلف
کاربرد چراغ خطی
در گذشتهای نه چندان دور از این چراغهای خطی تنها در فضاهای تجاری مانند دفاتر یا خرده فروشیها استفاده میشد اما امروزه به دلیل انعطاف پذیری بالایی که دارند در مکانهای دیگر نیز از مورد استفاده قرار میگیرند. همانطور که میدانید این چراغها فضلی کمی را اشغال میکنند و تاثیر بسزایی در بزرگتر نشان دادن فضا دارند و از آنها در مکانّای مختلفی استفاده میشود که در ادامه به تعدادی از آنها خواهیم پرداخت:
- راهروها
- نمای ساختمان
- سقف آشپزخانه
- سقف اتاق خواب
- اتاقهای کنفرانس
- کف محوطه آپارتمان
- نورپردازی فروشگاهها
- سقف و دیوار پارکینگ
- سقف خاتمانهای اداری
- سقف ساختمان مسکونی
- سقف سرویس بهداشتی
- سقف و دیوارهای مراکز تجاری
- سقف و دیوار فضاهای درمانی
انواع چراغ خطی
این نوع از چراغهای خطی را از نظر کاربرد و نصب می توان به سه دسته تقسیم بندی کرد. که در ادامه قصد داریم هریک از این نوع چراغهای خطی را به همراه ویژگیها، مزایا و معایب بررسی کنیم پس با ما همراه باشید:
چراغ خطی توکار
یکی از انواع چراغ خطی، چراغهای خطی توکار میباشند که مانند نامشان در داخل سقفهای کاذب یا دیوار قرار میگیرند و نور مورد نیاز محیط را تامین مینمایند. این چراغها بیشتر مستطیلی شکل هستند و معمولا در ساختمانهای نوساز یا در حال بازسازی استفاده میشوند؛ زیرا در این حالت به راحتی در داخل سقف و دیوارها تعبیه شده و مشکلی در اجرای آنها به وجود نخواهد آمد. چراغهای خطی تو کار مانند تابلو برق پلاستیکی توکار در داخل دیوار نصب میشوند و فقط درب آنها قابل مشاهده و دسترسی میباشد.
دقت کنید قبل از خرید و استفاده از این چراغ خطی توکار، به اندازه حفرهای که در سقف یا دیوار ایجاد میشود تا چراغ در آن قرار گیرد دقت کنید زیرا باید به اندازهای باشد که سطح نور و محل نصب یکی شود و بیرون زدگی در سقف یا دیوار دیده نخواهد نشود. این نوع از چراغهای خطی دارای دو نوع توکار لبه دار و توکار بدون لبه میباشند.
چراغ خطی روکار
یکی دیگر از انواع چراغ های خطی نوع روکار آنها میباشد. افرادی که دغدغه نصب چراغهای توکار و پرداختن هزینهی بالا برای تعمیرات و تعویض چراغ دارند به سراغ نوع روکار آن میروند. همچنین استفاده از چراغ خطی مناسب شرایطی است که در آن سقف کاذب و دیوار، امکان برش و ایجاد شیار ندارند و از طرفی سقف نیز ارتفاع چندان بلندی نداشته باشد که بتوان از سیستم های آویز در آن استفاده کرد، راهکار مناسبی خواهد بود. در نصب چراغ خطی به صورت روکار بدنه چراغ بعد از نصب مشخص است و میتوان به راحتی رنگ بدنه چراغ را با دکوراسیون و طراحی داخلی ست نمود.
چراغ خطی آویز
این چراغها از پرکاربردترین نوع چراغ های خطی در طراحیهای داخلی میباشند و از نظر سیستم روشنایی با دیگر انواع چراغ خطی فرق ندارند. اگر بتوانیم با روشهای مختلف فاصله میان چراغ و کف را کمتر کنیم هزینه پایینی برای روشنایی محیط میتوان پرداخت کرد که علاوه بر آن تعداد چراغها کاهش مییابد و در مصرف انرژی و هزینههای آن صرفه جویی میشود پس استفاده از این چراغهای خطی آویز با طرز کارکردی که دارند عملی هوشمندانه است.
به دلیل ظاهر زیبا و مینیمال چراغ خطی آویز از آن بر روی میزهای کنفرانس و جلسات، کانتر، جزیزه آشپزخانه، لابی هتل ها و مجتمع های تجاری، کافه و رستوران ها استفاده میشود. این چراغ ها دارای انواع صاف، طرحدار، منحنی و شکلدار میباشند و بدلیل آویزان بودن ممکن است به مرور زمان، زیبایی دیگر بخشهای دکوراسیون را تحت تاثیر قرار بدهند.
نکات مهم برای خرید چراغ خطی چیست؟
برای خرید و استفاده از این چراغ خطی باید به نکاتی توجه نمایید که تعدادی از آن ّا را ذکر خواهیم کرد:
- توجه به اعتبار، برند و کیفیت محصول
- توجه به نوع آن و انتخابش متناسب با فضا
- دقت در نوع تکنولوژی منبع نوری این لامپها
- در نظر گرفتن گارانتی و اطمینان از تولید کننده
- ارزیابی قیمت و پی بردن به اصل یا تقلبی بودن
جمع بندی
در این مقاله تلاش کردیم به آسانترین روش ممکن به جواب سوال چراغ خطی چیست و چه کاربردی دارد بپردازیم همچنین دانستیم دارای انواع مختلفی هستند و در صنایع و مکانهای مختلف از آنها عملکرد بسیار مناسبی را میتوان دریافت کرد. شما برای تهیه این چراغ های خطی میتوانید به سایت الکتروکارینا مراجعه نمایید.